Ondernemingsrecht

Wanneer u een onderneming heeft, zijn er tal van juridische zaken die goed geregeld moeten worden. Denk daarbij aan de keuze voor welke soort vennootschap (bv, vof of eenmanszaak). Als deze keuze is gemaakt, moeten er allerhande overeenkomsten worden opgesteld. Dat kan een vof contract zijn, een aandeelhoudersovereenkomst of een managementovereenkomst. Het opstellen of actualiseren van algemene voorwaarden is ook belangrijk voor een gezonde onderneming. Ook komt het regelmatig voor dat advies wordt verstrekt aan bestuurders van ondernemingen die in financieel zwaar weer verkeren. Welke keuzes moet een bestuurder dan maken? En welke risico’s kleven daaraan?

Aandeelhoudersovereenkomst

Indien er sprake is van meerdere aandeelhouders is het belangrijk dat tussen deze aandeelhouders afspraken worden gemaakt over de samenwerking. Deze afspraken worden vaak neergelegd in een aandeelhoudersovereenkomst. Daarin wordt onder meer vastgelegd welke rechten er aan de aandelen zijn verbonden, wanneer een aandeelhouder de aandelen moet aanbieden en hoe de aandelen moeten worden aangeboden bij beëindiging van het aandeelhouderschap.

Bestuurdersaansprakelijkheid

Bij het besturen van een onderneming komen ook diverse risico’s en potentiele aansprakelijkheden om de hoek kijken. Hoe dient een redelijk handelend bestuurder zijn werk te doen? Wat mag een bestuurder nog doen wanneer het slecht met de onderneming gaat? Allerlei vragen die afhankelijk van de omstandigheden van het geval moeten worden beoordeeld en beantwoord. Onze advocaten hebben daar ruime ervaring mee en kunnen u daarmee van dienst zijn.

Fusies en overnames

Ook kan het zijn dat u uw onderneming wil verkopen of dat uw onderneming fuseert. Bij zulke belangrijke gebeurtenissen is juridisch advies en juridische begeleiding zeker nodig. Niet alleen in de onderhandelingsfase, maar ook bij het schriftelijk vastleggen van de afspraken is het belangrijk dat dit zorgvuldig en volledig gebeurt.

Een aantal van onze advocaten is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. Klik op de onderwerpen hierboven voor meer informatie.

Onze dienstverlening aan bedrijven is uiteraard breder. Ons gespecialiseerde team van advocaten kan u ook adviseren en bijstaan op het gebied van arbeidsrechtbestuursrechtbouwrechthuurrecht en intellectueel eigendomsrecht.

Voor meer informatie neem -vrijblijvend- contact op met Benne van Leeuwen of Cora Blaak-Looij BA

Mr. B. (Benne) van Leeuwen
Er liggen kansen in iedere lastige situatie
Mr. J.A. (Jeroen) de Waard
Maatwerk zonder ballast
Mw. Mr. V.J.C. (Vanessa) Pieters
Persoonlijke zaken vragen om een luisterend oor
Mw. Mr. J.J. (Cora) Blaak-Looij BA
Oplossingsgericht, niet denkend in problemen
Mr. J.A.M. (Jos) de Kerf
Uw advocaat, voor dienstverlening op maat!
Mw. Mr. W. (Wendy) van der Sande
Grensverleggend, voor de beste oplossing
Mr. J.S.W. (Jan-Willem) van Vossen
Creëren en identificeren van kansen