Mr. J.A.M. (Jos) de Kerf

Beëdigd in 1985 & 2009

Ik ben een zogenaamde herintreder in de advocatuur. Na mijn rechtenstudie ben ik eerst gaan werken als advocaat en daarna in het bankwezen. Dit o.a. als accountmanager Bijzonder Beheer, waarbij ik als contactpersoon voor de bank optrad bij bedrijven in problemen. Vervolgens ben ik weer de advocatuur ingegaan. Sinds 2010 werk ik bij VLDW Advocaten.

Bij VLDW behandel ik meerdere rechtsgebieden: Bank- en financieel recht (incl. renteswaps), regelmatig word ik als curator benoemd in faillissementen én –heel afwijkend daarvan, maar toch- voer ik een letselschadepraktijk (o.a. slachtofferrecht). Een vreemde combinatie misschien, maar dat komt doordat ik naast het juridisch aspect van een zaak ook altijd geïnteresseerd ben in het menselijke aspect. Zeker bij letselschade is dat van belang, omdat dergelijke gebeurtenissen het leven van iemand in één klap onderuit kunnen halen, compleet onverwacht. Dat vraagt om een aanpak waarbij mijn grijze haren (eindelijk) toegevoegde waarde hebben.

Wat typeert mij als advocaat? Ik ben zeer betrokken bij mijn cliënten maar ik blijf objectief en ik probeer proactief te werken. Niet alleen anticiperen op dat waar de tegenpartij mee aan kan komen, maar ook cliënten een spiegel voorhouden en hen aangeven dat wat zij willen, wel eens averechts uit kan pakken. Ook dat hoort bij advocaten met karakter. En dat wordt gewaardeerd. Want principieel zijn is één ding, maar aan een praktische oplossing heb je vaak meer…

Tot slot: ik ben ook lid van de Raad van de Orde van Advocaten. Dat is een organisatie die toezicht houdt op de advocaten in ons arrondissement.

Mr. Jos de Kerf  heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

Deze registratie verplicht hem om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Jos de Kerf wordt daarnaast door de rechtbank benoemd tot curator in faillissementen.

Mr. Jos de Kerf heeft de Grotius Specialisatieopleiding Personenschade met goed gevolg afgerond
lid Stichting Landelijk Advocaten Netwerk Gewelds- en Zeden Slachtoffers (LANGZS)
Mijn blog

Na 15 jaar verlost van de hypotheek van je ex

Geruime tijd geleden ging een huidige cliënte van ons inwonen bij haar vriend in diens (koop)woning. Na een a...

Door: Jos de Kerf Lees meer

Letsel in sport- en spelsituaties

Letsel kun je, helaas, in allerlei situaties oplopen, bijvoorbeeld als gevolg van een verkeersongeluk, een arb...

Door: Jos de Kerf Lees meer
Bekijk alle blogitems
Mr. B. (Benne) van Leeuwen
Er liggen kansen in iedere lastige situatie
Mr. J.A. (Jeroen) de Waard
Maatwerk zonder ballast
Mw. Mr. V.J.C. (Vanessa) Pieters
Persoonlijke zaken vragen om een luisterend oor
Mw. Mr. J.J. (Cora) Blaak-Looij BA
Oplossingsgericht, niet denkend in problemen
Mr. J.A.M. (Jos) de Kerf
Uw advocaat, voor dienstverlening op maat!
Mw. Mr. W. (Wendy) van der Sande
Grensverleggend, voor de beste oplossing
Mr. J.S.W. (Jan-Willem) van Vossen
Creëren en identificeren van kansen