Mr. J.S.W. (Jan-Willem) van Vossen

Beëdigd in 2018

Als advocaat moet je goed vooruit kunnen denken. Vroegtijdig de juridische risico’s zien en vervolgens direct een plan van aanpak maken. Daar ligt mijn kracht. Ik ondersteun daarbij zowel ondernemers als particulieren. Aan de voorkant kan ik de meeste waarde toevoegen. Voorkomen is immers beter dan genezen. Mochten er reeds juridische problemen zijn dan aarzel ik echter niet om stevig door te pakken en indien nodig te procederen.

Mijn interesses liggen voornamelijk op de rechtsgebieden bestuursrecht en huurrecht. Juist bij deze twee rechtsgebieden is het van belang om met u zo ver mogelijk vooruit te denken en al vroegtijdig een plan van aanpak te maken, zodat u de kansen kunt grijpen die het recht vaak biedt. Bestuursrechtelijke onderwerpen waarover ik u onder meer kan adviseren zijn de wetgeving omtrent drank- horecavergunningen, de ruimtelijke ordening en lokale verordeningen. Daarnaast kan ik u bijstaan in bezwaarschriftenprocedures en handhavingstrajecten. Bij een handhavingstraject moet u denken aan o.a. boetes of een last onder dwangsom. In het huurrecht kan ik u bijvoorbeeld adviseren over beëindiging van een huurovereenkomst of een goede huurovereenkomst voor u opstellen.

Als geboren en getogen Zeeuw ben ik nuchter en geduldig. Zij aan zij met u meedenkend, met beide voeten in de Zeeuwse klei, bewaar ik de rust in vaak hectische situaties en maak ik vervolgens een duidelijke en heldere analyse. Mijn advies is praktisch en zoveel mogelijk op uw persoonlijke situatie gericht, zodat u direct weet waar u aan toe bent.

Mr. J.S.W. van Vossen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

Deze registratie verplicht hem om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Bij de Raad voor Rechtsbijstand staat Jan-Willem ook ingeschreven voor het rechtsgebied Sociaal Zekerheidsrecht en hij neemt deel aan de subsidieregeling voor slachtoffers van de toeslagenaffaire.

Mr. Jan-Willem van Vossen heeft in maart 2017 de leergang Aanbestedingsrecht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam (de VU) met goed gevolg afgerond.
Mijn blog

Schadevergoeding bij een opengebroken straat?

Grootschalige infrastructurele projecten zijn doorgaans gunstig voor de gehele samenleving. Voor de lokale ond...

Door: Jan-Willem van Vossen Lees meer

Het sluiten van plaatsen vanwege het coronavirus: kan en mag dit zomaar?

Op ons kantoor komen op dit moment veel vragen binnen met betrekking tot het coronavirus. Een interessante ...

Door: Jan-Willem van Vossen Lees meer
Bekijk alle blogitems
Mr. B. (Benne) van Leeuwen
Er liggen kansen in iedere lastige situatie
Mr. J.A. (Jeroen) de Waard
Maatwerk zonder ballast
Mw. Mr. V.J.C. (Vanessa) Pieters
Persoonlijke zaken vragen om een luisterend oor
Mw. Mr. J.J. (Cora) Blaak-Looij BA
Oplossingsgericht, niet denkend in problemen
Mr. J.A.M. (Jos) de Kerf
Uw advocaat, voor dienstverlening op maat!
Mw. Mr. W. (Wendy) van der Sande
Grensverleggend, voor de beste oplossing
Mr. J.S.W. (Jan-Willem) van Vossen
Creëren en identificeren van kansen