Mw. Mr. W. (Wendy) van der Sande

Beëdigd in 2009

Familie- en erfrecht
Zoekt u een specialist op het gebied van familie- of erfrecht? Dan bent u bij mij aan het goede adres. Als advocaat ben ik vanaf 2012 lid van de Vereniging van Familie en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS). Naast de specialisatieopleiding familierecht, die ik al jaren geleden succesvol heb gevolgd, heb ik in 2020 cum laude de specialisatieopleiding erfrecht afgerond. U bent dus met mijn kennis en ervaring verzekerd van professionele en deskundige begeleiding in combinatie met een persoonlijke aanpak.

Regelmatig treed ik op als echtscheidingsadvocaat. Dat kan als mediator / scheidingsbemiddelaar, waarbij ik beide echtgenoten vertegenwoordig, maar ook als advocaat waarbij ik één van de echtgenoten bijsta. In beide gevallen begeleid en adviseer ik mensen in een moeilijke periode in hun leven met als doel om echtgenoten op een respectvolle manier uit elkaar te laten gaan. Daarnaast sta ik erfgenamen en overige betrokkenen bij in allerlei uiteenlopende kwesties in het kader van de afwikkeling van een nalatenschap.

De beste reclame is een tevreden cliënt. Cliënten omschrijven mij als grensverleggend, met het oog op het beste resultaat. Daarnaast geven zij aan dat zij zich op hun gemak voelen bij mij, zodat een goede samenwerkingsrelatie ontstaat. Ik blijf objectief en geef mijn cliënt sturing als dat nodig is. Ik ben goed bereikbaar en stel mijn cliënt altijd direct op de hoogte van ontwikkelingen in de zaak. Dat is een speerpunt in mijn aanpak. Belangrijk is dat er een wederzijdse klik is en daarom kan er met mij altijd een eerste vrijblijvende afspraak worden gemaakt voor een oriënterend gesprek.

Psychiatrisch patiëntenrecht
Een ander rechtsgebied waarin ik met veel toewijding werkzaam ben, is het psychiatrisch patiëntenrecht. In Zeeland zijn er niet veel advocaten die deze kwetsbare mensen bij mogen staan. Het vereist een afzonderlijke toelating en registratie bij de Raad voor Rechtsbijstand en daarnaast kennis van psychiatrie.

Mw. Mr. W. van der Sande heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

Deze registratie verplicht haar om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Aangesloten vFAS advocaat
Tevens scheidingsbemiddelaar
Lid vPAN (Vereniging Psychiatrisch Patiëntenrecht Advocaten Nederland)
Mr. Wendy van der Sande heeft in 2020 de Juridische Specialisatieopleiding Erfrecht cum laude afgerond
Mijn blog

Goed geregeld, maar toch niet

Uitsluiten partneralimentatie bij huwelijkse voorwaarden Op basis van contractsvrijheid zou je kunnen denke...

Door: Wendy van der Sande Lees meer

Kinderalimentatie: welke kosten vallen eronder en welke niet?

Geregeld wordt deze vraag aan de familierechtadvocaten van ons kantoor gesteld. Zowel door degene die de kinde...

Door: Wendy van der Sande Lees meer
Bekijk alle blogitems
Mr. B. (Benne) van Leeuwen
Er liggen kansen in iedere lastige situatie
Mr. J.A. (Jeroen) de Waard
Maatwerk zonder ballast
Mw. Mr. V.J.C. (Vanessa) Pieters
Persoonlijke zaken vragen om een luisterend oor
Mw. Mr. J.J. (Cora) Blaak-Looij BA
Oplossingsgericht, niet denkend in problemen
Mr. J.A.M. (Jos) de Kerf
Uw advocaat, voor dienstverlening op maat!
Mw. Mr. W. (Wendy) van der Sande
Grensverleggend, voor de beste oplossing
Mr. J.S.W. (Jan-Willem) van Vossen
Creëren en identificeren van kansen