Mw. Mr. V.J.C. (Vanessa) Pieters

Beëdigd in 2001

Mijn rechtsgebied is tevens mijn passie: het personen- en familierecht. En dat in al haar facetten:  echtscheidingen, alimentatie, zorgregeling, boedelscheidingen, ondertoezichtstellingen, etc,. Alles wat hiermee te maken heeft, is een kolfje naar mijn hand. Daarom heb ik ook de specialisatieopleiding “Familierecht” van de vFAS gevolgd.

Daarnaast word ik regelmatig door de rechtbank benoemd tot bijzondere curator in afstammingszaken. Ik kom dan op voor de belangen van het kind. Ik zorg dan dat ik een goed beeld van hen krijg en dat de kinderen voelen dat er ook naar hen geluisterd wordt.

Overigens werk ik niet alleen als advocaat, maar ook als mediator. Dat laatste past ook goed bij mij. Ik streef er namelijk altijd naar om de zaak in onderling overleg of via mediation op te lossen. Als dit niet lukt, dan is de gang naar de rechter onvermijdelijk. Ook daar ga ik dan voor de volle 100% voor, zonder overigens de redelijkheid van een standpunt uit het oog te verliezen.

Van mijn cliënten krijg ik vaak te horen dat ik juridisch deskundig, goed bereikbaar, duidelijk, recht door zee en makkelijk benaderbaar ben. Daarnaast bied ik cliënten een luisterend oor en wordt vaak aangegeven dat zij zich bij mij op hun gemak voelen. Cliënten stellen het op prijs dat ik hen direct van een eerlijk en duidelijk advies voorzie, zodat zij achteraf niet voor verrassingen komen te staan. Ook geef ik graag advies in duidelijke bewoordingen, die voor iedereen begrijpelijk zijn.

Onze advocaat-partner Vanessa Pieters heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

Deze registratie verplicht haar om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Aangesloten vFAS advocaat
Tevens scheidingsbemiddelaar
Mr. B. (Benne) van Leeuwen
Er liggen kansen in iedere lastige situatie
Mr. J.A. (Jeroen) de Waard
Maatwerk zonder ballast
Mw. Mr. V.J.C. (Vanessa) Pieters
Persoonlijke zaken vragen om een luisterend oor
Mw. Mr. J.J. (Cora) Blaak-Looij BA
Oplossingsgericht, niet denkend in problemen
Mr. J.A.M. (Jos) de Kerf
Uw advocaat, voor dienstverlening op maat!
Mw. Mr. W. (Wendy) van der Sande
Grensverleggend, voor de beste oplossing
Mr. J.S.W. (Jan-Willem) van Vossen
Creëren en identificeren van kansen
Mr. I. (Ibrahim) Akkaya
Doortastend en betrokken