Ik ben slachtoffer

Iemand pleegde een misdrijf

Hoe veilig Nederland ook beschouwd wordt, toch zijn er dagelijks mensen die slachtoffer worden van een misdrijf. Het is heel heftig als u, of een bekende van u, dat overkomt. Dan kan de wereld op zijn kop komen te staan. Zeker als het een ernstig misdrijf is. Gelukkig zijn er in Nederland instanties waar je dan een beroep op kunt doen, zoals Slachtofferhulp, het Schadefonds Geweldsmisdrijven en anderen, maar je kunt je ook wenden tot een advocaat die gespecialiseerd is in het bijstaan van slachtoffers van misdrijven. De letselschadespecialist binnen ons kantoor is Jos de Kerf. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van letselschade, ook in de belangenbehartiging voor slachtoffers van misdrijven.

Indienen schadeclaim

Een van de rechtsgebieden waarin hij is gespecialiseerd, is dat van Slachtofferrecht. Dat betekent dat hij -al dan niet op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand– slachtoffers van geweldsmisdrijven en zedenmisdrijven (zoals aanranding, verkrachting of ander seksueel geweld/misbruik) bij mag staan in strafzaken tegen de daders/verdachten én dat hij namens die slachtoffers een schadeclaim mag indienen. Als de claim in de strafzaak wordt gehonoreerd hoeft u zich niet af te vragen of de dader de claim wel kan betalen. Als dat namelijk niet zo is, dan schiet de overheid het voor.
U kunt natuurlijk ook zelf de dader dagvaarden (een zogenaamde civiele procedure) en uw schade claimen, maar als dan uw schadeclaim wordt gehonoreerd en de tegenpartij heeft het geld niet (en helaas komt dat bij misdrijven vaak voor), schiet de overheid niets voor. Het is dus van belang dat dit aspect in een strafzaak tijdig onderkend wordt.

Neem vrijblijvend contact op

Mocht u slachtoffer zijn van een misdrijf, belt u dan met Jos de Kerf voor het maken van een afspraak, eventueel bij u thuis. Het eerste gesprek is geheel vrijblijvend. Hij kan u een eerste beeld geven van de mogelijkheden of onmogelijkheden. Want tussen gelijk hebben en gelijk krijgen zit soms een verschil. Hij kan dat verschil voor u zichtbaar te maken.

Jos de Kerf is lid van Stichting Landelijk Advocaten Netwerk Gewelds- en Zeden Slachtoffers.

 

Mr. B. (Benne) van Leeuwen
Er liggen kansen in iedere lastige situatie
Mr. J.A. (Jeroen) de Waard
Maatwerk zonder ballast
Mw. Mr. V.J.C. (Vanessa) Pieters
Persoonlijke zaken vragen om een luisterend oor
Mw. Mr. J.J. (Cora) Blaak-Looij BA
Oplossingsgericht, niet denkend in problemen
Mr. J.A.M. (Jos) de Kerf
Uw advocaat, voor dienstverlening op maat!
Mw. Mr. W. (Wendy) van der Sande
Grensverleggend, voor de beste oplossing
Mr. J.S.W. (Jan-Willem) van Vossen
Creëren en identificeren van kansen