Algemeen

Spijt van een huurovereenkomst

Stel, u hebt een huurovereenkomst voor een woning getekend, maar u krijgt er al snel spijt van. Kunt u dan nog onder de huurovereenkomst uit? Voor huurcontracten voor woningen geldt géén wettelijke bedenktijd zoals we die kennen voor koopovereenkomsten voor woningen.

Op een getekende huurovereenkomst kunt u dus niet zomaar terugkomen. Dat kan alleen als sprake is van bijzondere omstandigheden, zoals bedrog of dwaling. Daar is niet zo snel sprake van.

Als er geen minimale looptijd in het huurcontract staat, kunt u natuurlijk wel de huurovereenkomst zo snel mogelijk opzeggen. Daarbij moet wel de opzegtermijn in acht worden genomen. Een andere oplossing kan zijn om in overleg met de verhuurder te kijken of u misschien op zoek mag gaan naar een andere huurder voor de woning, zodat u er zelf wel af kunt maar de verhuurder niet opeens met een onverhuurd huis komt te zitten. Of misschien is de verhuurder bereid u niet aan het contract te houden als u een bepaald bedrag als tegemoetkoming in zijn schade betaalt.

Wilt u laten beoordelen of u misschien wel een beroep op dwaling kunt doen, of wilt u kijken of wij u kunnen helpen om een regeling met de verhuurder te treffen? Neem gerust contact met Jan-Willem van Vossen.

Mr. B. (Benne) van Leeuwen
Er liggen kansen in iedere lastige situatie
Mr. J.A. (Jeroen) de Waard
Maatwerk zonder ballast
Mw. Mr. V.J.C. (Vanessa) Pieters
Persoonlijke zaken vragen om een luisterend oor
Mw. Mr. J.J. (Cora) Blaak-Looij BA
Oplossingsgericht, niet denkend in problemen
Mr. J.A.M. (Jos) de Kerf
Uw advocaat, voor dienstverlening op maat!
Mw. Mr. W. (Wendy) van der Sande
Grensverleggend, voor de beste oplossing
Mr. J.S.W. (Jan-Willem) van Vossen
Creëren en identificeren van kansen