Aansprakelijkheidsrecht

Contractuele en wettelijke aansprakelijkheid

Bent u aansprakelijk gesteld of wilt u iemand aansprakelijk stellen? Dan is het verstandig een advocaat in te schakelen. Of het nu gaat om bestuurdersaansprakelijkheid, verkeersaansprakelijkheid of aansprakelijkheid vanwege onrechtmatig handelen, wij kunnen u adviseren en bijstaan.

Het is belangrijk dat u niet zomaar aansprakelijkheid erkent. Dat is niet of nauwelijks terug te draaien, terwijl uit een goede juridische analyse misschien blijkt dat er een ander aansprakelijk kan worden gehouden (de productleverancier bijv.) of dat dit een overmachtssituatie is waarvoor niemand aansprakelijk gehouden kan worden. Uitgangspunt in het recht is immers dat iedere partij de eigen schade draagt en dat dit alleen anders is als er een juridische reden is om een ander aansprakelijk te achten. Laat u in zo’n vaak juridisch complexe situatie daarom zo snel mogelijk adviseren.

Dit geldt ook als u degene bent die iemand aansprakelijk wilt stellen: is er al wel verzuim ingetreden, is er een deugdelijke ingebrekestelling verstuurd?

Mr. B. (Benne) van Leeuwen
Er liggen kansen in iedere lastige situatie
Mr. J.A. (Jeroen) de Waard
Maatwerk zonder ballast
Mw. Mr. V.J.C. (Vanessa) Pieters
Persoonlijke zaken vragen om een luisterend oor
Mw. Mr. J.J. (Cora) Blaak-Looij BA
Oplossingsgericht, niet denkend in problemen
Mr. J.A.M. (Jos) de Kerf
Uw advocaat, voor dienstverlening op maat!
Mw. Mr. W. (Wendy) van der Sande
Grensverleggend, voor de beste oplossing
Mr. J.S.W. (Jan-Willem) van Vossen
Creëren en identificeren van kansen