Incasso’s

Beslag leggen

Betaalt uw schuldenaar, ook na verschillende sommaties, nog steeds niet en heeft u een (forse) vordering? Dan kan VLDW Advocaten namens u beslag leggen op vermogen van uw debiteur. Dat kunnen bepaalde goederen zijn, maar dat kunnen ook vorderingen en geldbedragen op een bankrekening zijn die uw schuldenaar toekomen. Door middel van het leggen van beslag voorkomt u dat een schuldenaar u straks niet kan betalen omdat er geen vermogen (meer) is. Als er beslag wordt gelegd op bepaalde goederen dan mogen die goederen bijvoorbeeld niet meer worden vervreemd door de schuldenaar. Ook wordt het saldo op een bankrekening bij beslag als het ware bevroren.

Beslagverlof

Voor het leggen van beslag heeft u een advocaat nodig. U mag namelijk niet zomaar beslag laten leggen door een deurwaarder. U moet daarvoor eerst toestemming (verlof) van een rechter hebben en uitleggen voor welke vordering u beslag wil leggen. Ook moet u aangeven op welke goederen of welk vermogen u beslag wilt gaan laten leggen. De rechter zal dan nagaan of uw vordering voldoende aannemelijk is en of het leggen van beslag een passende maatregel is. Het leggen van beslag kan namelijk vergaande gevolgen hebben voor de schuldenaar.

Risico’s en kosten van beslaglegging

VLDW Advocaten kan het gerechtelijke traject voor u verzorgen en u ook adviseren in welk beslag in uw situatie het meest passend is. Beslaglegging brengt ook bepaalde risico’s en kosten met zich. VLDW Advocaten kan u hierin adviseren, zodat u een weloverwogen keuze tot beslaglegging kunt maken.

Mr. B. (Benne) van Leeuwen
Er liggen kansen in iedere lastige situatie
Mr. J.A. (Jeroen) de Waard
Maatwerk zonder ballast
Mw. Mr. V.J.C. (Vanessa) Pieters
Persoonlijke zaken vragen om een luisterend oor
Mw. Mr. J.J. (Cora) Blaak-Looij BA
Oplossingsgericht, niet denkend in problemen
Mr. J.A.M. (Jos) de Kerf
Uw advocaat, voor dienstverlening op maat!
Mw. Mr. W. (Wendy) van der Sande
Grensverleggend, voor de beste oplossing
Mr. J.S.W. (Jan-Willem) van Vossen
Creëren en identificeren van kansen