Actie voor de Voedselbank

Door: Cora Blaak-Looij

VLDW Advocaten heeft zich tijdens NLdoet 2023, tijdens ons jubileumjaar, ingezet voor Voedselbank De Bevelanden, hieronder een verslagje. In aanloop naar 10 maart hebben we voedingsmiddelen ingezameld. Collega’s en relaties brachten bij elkaar zo’n 10 verhuisdozen vol bijeen, een prachtig resultaat! Iedereen bedankt voor zijn/haar bijdrage!

Vrijdagmiddag gingen we in ploegjes van 2 à 3 collega’s aan de slag bij de Voedselbank: een aantal collega’s ging mee met de chauffeur die met name op Noord-Beveland pakketten bezorgt. Voor deze klanten is de Voedselbank letterlijk of figuurlijk te ver weg en daarom krijgen zij de pakketten thuisbezorgd.

Drie collega’s startten begin van de middag op de Middelburgsestraat 23 in Goes om te helpen met het voorbereiden van de voedseluitgifte. De vrijwilligers van de Voedselbank waren al langer in touw om pakketten klaar te zetten met houdbare levensmiddelen. Op de kratten wordt vermeld voor hoeveel personen het is. De verse producten, zoals groenten, fruit, brood, vlees(vervangers) en zuivel worden op tafels klaargezet, waar nodig uitgepakt, zodat later op de middag de klanten kunnen pakken wat ze nodig hebben. De vrijwilligers die dan aanwezig zijn letten erop dat de spullen eerlijk worden verdeeld. Wij konden helpen met het uitpakken en sorteren van appels, tomaten en uien en later met het inrichten van het ‘winkeltje’.

Vanaf half 3 komen de klanten binnen, ieder op een eigen aangewezen tijdstip, zodat de uitgifte rustig en gelijkmatig verloopt. Het viel ons op hoe hartelijk en respectvol de ontvangst is – de vrijwilligers kennen de mensen en maken een praatje. Eén keer in de ongeveer 6 weken is er het zogenaamde ‘winkeltje’, met gedoneerde non-food-artikelen – zoals nu o.a. wasmiddel en tandpasta uit geschonken Plus-boodschappenpakketten waarvoor een groep uit ‘s-Gravenpolder een actie had opgezet. Omdat wij dit keer als extra vrijwilligers aanwezig waren, konden onze collega’s mooi bij helpen bij het winkeltje.

Wij willen Voedselbank De Bevelanden hartelijk bedanken voor de gastvrije ontvangst en vonden het erg fijn ons (bescheiden) steentje te kunnen bijdragen. Veel respect en waardering voor het vele werk van alle vrijwilligers! De coördinatoren, vrijwilligers voor en bij de uitgifte, de volkstuinders die elke zomer speciaal voor de Voedselbank groenten en fruit kweken, de dames die voor alle (een paar honderd!) kinderen een prachtige taart bakken op hun verjaardag… geweldig! En natuurlijk alle bedrijven en particulieren die goederen schenken voor de Voedselbank – heel fijn, helaas hard nodig!

Mr. B. (Benne) van Leeuwen
Er liggen kansen in iedere lastige situatie
Mr. J.A. (Jeroen) de Waard
Maatwerk zonder ballast
Mw. Mr. V.J.C. (Vanessa) Pieters
Persoonlijke zaken vragen om een luisterend oor
Mw. Mr. J.J. (Cora) Blaak-Looij BA
Oplossingsgericht, niet denkend in problemen
Mr. J.A.M. (Jos) de Kerf
Uw advocaat, voor dienstverlening op maat!
Mw. Mr. W. (Wendy) van der Sande
Grensverleggend, voor de beste oplossing
Mr. J.S.W. (Jan-Willem) van Vossen
Creëren en identificeren van kansen